13 MARÇ - La neu a Collserola

Avui dissabte havia d'assistir a una de les passejades temàtiques que organitza el Parc de Collserola dedicada als pins. Com que l'activitat ha estat cancel·lada degut al risc de caigudes d'arbres i de relliscades al gel, he aprofitat per estirar les cames i viure el paisatge nevat al voltant de Vil·la Joana i el Centre d'Interpretació del Parc.


Aquesta zona del parc es troba a una alçada aproximada de 250 m i orientada al Nord, en plena obaga. Els materials predominants són les llicorelles (pissarres) i per tant, es tracta d'un substrat silici.

Molta neu encara i també molta destrossa; tot és ple d'arbres i branques caigudes. Aquí hi ha les fotografies que he pres dels efectes de la nevada del dilluns.

Respecte la flora, es poden veure també les punxoses gatoses ben florides, els ametllers que, com sempre, ja comencen a treure la flor abans que la fulla, i la invasora però bonica mimosa en plena floració. La resta d'espècies, a l'espera d'aquesta primavera que no ha de fer-nos esperar massa...

GALERIA D'IMATGES

gatosa - Ulex parviflorus
(Lleguminoses)
mimosa - Acacia dealbata
(Lleguminoses)
ametller- Prunus dulcis
(Rosàcies)


I per acabar, un contrast: la gatosa florida acompanyada d'una estepa blanca (Cistus albidus, Cistàcies) que encara mostra els fruits de la temporada anterior i que esperarà fins l'abril per florir.